Spinazie is niet alleen super gezond maar ook nog eens rijk aan eiwitten! Daarom maakten wij dit heerlijke recept voor een spinazietaart met ham, champignons, roomkaas en geraspte kaas. Een gezonde keuze en maar liefst 38,3 gram eiwitten per portie!
Is spinazie gezond?
Spinazie is heel gezond want het bevat diverse vitamines waaronder Vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Daarnaast is spinazie ook rijk aan twee belangrijke mineralen, namelijk kalium en calcium. Een flinke dosis spinazie, doet jouw lichaam dus zeker goed!
Spinazietaart recept
In dit recept gebruiken wij onder andere onze Proday proteïne pasta penne en gedroogde ham om het recept extra eiwitrijk te maken! Om de taart lekker smeuïg te maken, hebben we light roomkaas erin verwerkt. Dit is een stuk gezonder dan kant-en-klare sauzen, die vaak ook veel calorieën bevatten. Natuurlijk kan gesmolten kaas niet ontbreken in dit ovenrecept, dus ook daar hebben we wat van toegevoegd! Verder hebben wij gekozen voor champignons als extra groenten naast de spinazie. Dit kun je natuurlijk zelf nog aanpassen naar jouw favoriete groente!
Volg jij het Proday proteïne dieet? Dan is dit recept toegestaan vanaf fase 2.
Voedingswaarden per portie
- Energie: 485 kcal
- Vet: 26,6 gram
- Eiwitten: 38,3 gram
- Koolhydraten: 10 gram
- Waarvan suiker: 2,1 gram
- Vezels: 6,9 gram
Spinazietaart
Ingrediënten
- 1 zakje Proteïne pasta penne
- 1 zakje Proteïne gedroogde ham
- 150 gram spinazie
- 100 gram champignons
- 50 gram roomkaas, light
- 1 ei
- 20 gram geraspte kaas 30+
- 1 eetlepel olijfolie
- peper, nootmuskaat en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de proteïne penne zoals op de verpakking aangegeven. Giet af en zet even weg.
- Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en de gedroogde ham in kleine stukjes.
- Pak een pan en verwarm hierin de olijfolie. Bak de champignons gaar. Voeg wanneer de champignons bijna klaar zijn de spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Haal de pan van het vuur en zet even weg.
- Pak een kom en meng hierin de roomkaas, het ei, de geraspte kaas en de kruiden goed door elkaar. Voeg daarna de groenten, de pasta en gedroogd ham toe. Blijf roeren totdat alles goed door elkaar is gemengd.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en vet een kleine springvorm (diameter 11 cm) in met een beetje boter of olie. Schep het pasta-groentemengsel in de springvorm.
- Zet de springvorm voor 15-20 minuten in de oven! Smakelijk.
- Tip: lekker met een salade